• info@rehberharita.com
  • +90 536 737 7909

HABER DETAYI

3 Nisan 2024 17:17

Agrotech, Joyce Teknoloji’nin Yüzde 75’ini Satın Aldı

Agrotech, Joyce Teknoloji’nin Yüzde 75’ini Satın Aldı

Agrotech Grup, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’nin yüzde 75’ini satın aldı ve yerli elektrikli araç üretimine başlayacağını açıkladı.

Agrotech Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Agrotech Grup İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Grup Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ile Agrotech grup şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri CEO’su Eren Efe Erkan ve Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören  basın toplantısında açıklama yaptı.

Yerli ve Milli BLDC MOTOR

Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri CEO’su Eren Efe Erkan açıklamasında “Türkiye’de üretilecek yerli elektrikli araçlar için tasarlanan yerli ve milli BLDC MOTOR’u, elektronik devre sistemlerini, otonom ve yapay zeka destekli yazılım satışlarını, Silikon Vadisi’ndeki şirketi ile birlikte Amerika olmak üzere tüm dünyadaki elektrikli araç üreticilerine ana tedarikçi olmayı hedefliyoruz. Teknolojilerimiz Çin’e en güçlü alternatif olabilir” sözlerini ifade etti.

3 Bin Adetlik Üretim

Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören açıklamasında “Türkiye’nin milli Tesla’sı olmayı hedefliyoruz. Silikon Vadisi’nde kurduğumuz şirket ile ihracat gerçekleştireceğiz. Üretim tesisini de Tekirdağ’da kuracağız. Önümüzdeki yıl binek araçlarda 28 bin, ticari araçlarda 3 bin adetlik üretim hedefimiz var. Avrupa ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri hedef pazarımız.” açıklamasını yaptı.

Elektrikli Araç 699  Bin TL

Yerli motor, batarya ve elektronik sistemler içeren L7 sınıfı yerli elektrikli araç çalışması hızlandı. Üretilecek araç bu yıl 29 Ekim’de 699 bin TL fiyatı ile Türkiye’de satışa sunulacağı öngörülüyor.

Ar-Ge’si ve üretim hakları şirkete ait olan BLDC motor teknolojisi ile elektrikli araçlar dışında sağlık ve savunma sanayi, komuta kontrol merkezleri, deniz araçları, ağır iş ve sanayi makinaları, elektrikli ev aletleri gibi 20’den fazla sektörde kullanılması için  üretim yapmak adına kapasite artırımı yapılacağı da açıklandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.