• info@rehberharita.com
  • +90 536 737 7909

HABER DETAYI

28 Mart 2024 17:46

Akbank 2023 Sürdürülebilirlik Faaliyetleri Belli Oldu

Akbank 2023 Sürdürülebilirlik Faaliyetleri Belli Oldu

Akbank, 2023’e dair entegre sürdürülebilirlik performansı belli oldu.

Banka tarafından geçen yıl sonunda sağlanan sürdürülebilir finansman tutarı 226 milyar liraya çıkarak 2030 için belirlenen 200 milyar lira hedef aşıldı.

Banka, 2030 hedefini  800 milyar lira olarak yenileyip dört katına çıkarttı.  Akbank, 2023 sürdürülebilir finansmanın ölçüt ve yöntemlerinin belirlenmesine temel olan Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi’ni güncelledi.

Banka, piyasa gelişmeleri, yatırımcı ve müşteri beklentilerini dikkate alıp Avrupa Birliği Taksonomisi’nden de referansları içeren 2023 LMA (Loan Market Association) prensiplerine uygun yeşil ve sosyal krediler sağlamaya ve ICMA (International Capital Market Association) prensipleri düzeyinde yeşil, sosyal ve sürdürülebilir tahvil ihraç etmeye “Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi” ile devam etti.

Akbank 2023 Sürdürülebilirlik Faaliyetleri Belli Oldu

Akbank’ın geçen yıl yaptığı toplam borçlanmada, sürdürülebilirlikle bağlantılı işlemlerin payı yüzde 60’a yükseliyor. Çevresel Sosyal Yönetişim (ÇSY) temalı fonların hacmi  2023’te 174 bin yatırımcıyla toplam 3,2 milyar lirayı buldu.

Ekosistemde yeşil dönüşüm ve finansal sağlık

Akbank, yeni kredileriyle çevresel ve sosyal etkisi olumlu olan yatırımları destekleyen, yeşil, sosyal ve sürdürülebilir kriterleri sağlayan finansal seçenekler sunarak müşterilerine destek olmaya devam etti.

Banka, sürdürülebilir proje finansmanı portföyünü genişletmeye devam ederken, geçen yıl sunduğu yeşil kredi hacmini 2022 yılına kıyasla 5,4 kat, sosyal kredi hacmini ise 2,2 kat artırdı. Ayriyeten banka, proje finansmanı portföyündeki sürdürülebilir proje finansmanı kredilerini geçen yıla göre 3,6 kat artırdı.

Geçtiğimiz yılın sonunda sürdürülebilir mevduat ürününü piyasaya süren Akbank, deprem bölgelerinin, genç kadın ve girişimci KOBİ’lerin  finansmanı gibi sürdürülebilir Finansman Çerçevesi’nde yeşil ve sosyal kriterlerine uygun projelerde müşterilere destek sağlamlarına ve toplumsal etki oluşturmalarına destek oldu.

Açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Kaan Gür şunları dile getirdi:

“Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve Paris İklim Anlaşması’nı rehber alarak, Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık İlkeleri, Birleşmiş Milletler Finansal Sağlık ve Finansal Kapsayıcılık Çalışma Grubu gibi girişimlere aktif katılım sağlıyor, Türkiye’nin düşük karbon ekonomisine geçişi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” sözlerini ifade etti ve açıklamasına devam etti

‘Akbank Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi’ kapsamında önemli çevresel ve sosyal etkiler yaratan faaliyetlere imza attığını vurgulayan Gür, “Bu dönemde yenilikçi sürdürülebilir finansman ürünlerimizden toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği için yürüttüğümüz çalışmalara, gençleri geleceğe hazırlayan eğitimlerden girişimcileri destekleyen programlara çok geniş bir alanda çalışmalar yaptık. Önümüzdeki dönemde de ‘bankacılığın geleceğini tanımlama’ yolculuğumuzda sürdürülebilirlik, rehberimiz olmayı sürdürecek.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.