• info@rehberharita.com
  • +90 536 737 7909

HABER DETAYI

28 Mart 2024 15:29

Tırport, Finberg Şirketinden 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Tırport, Finberg Şirketinden 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Finberg şirketi tarafından yatırım turunu tamamlayan Tırport, yaklaşık olarak 2 milyon dolar yatırım aldı.

Fibabanka tarafından yapılan açıklamada fintech odaklı bir girişim sermayesi yatırımcısı olarak kurulan ve tamamı Fibabanka’ya ait olan Finberg’in yatırımları , ülkenin girişim sektörüne değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda dijital lojistik platformu Tırport, Finberg liderliğinde mevcut yatırımcıların katılımıyla yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı.

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin yaptığı açıklamada ‘Bu yatırımla Türkiye’deki lojistik sektörünün dijital dönüşümüne öncülük eden bir platformun büyümesine destek oluyoruz. Hem Türkiye’de hem de bölgede her geçen gün büyüyen lojistik sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırma misyonuyla hareket eden Tırport’a yaptığımız bu yatırımın, sağladıkları hizmetlerin daha gelişmesinde ve yurt dışına açılma çalışmalarını hızlandırmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz.’ sözlerini ifade etti.

Tırport, Finberg Şirketinden 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert ise açıklamasında ‘Tırport’un da ödemeler konusunda çözüm ortağı olarak, lojistik teknolojisiyle finansal teknolojinin gücünü birleştiren bir iş birliği yarattık. Bu iş birliğiyle pazarın hem büyümesine hem de dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz.’ sözlerini kullandı.

Kamyoncular Ödemesini Fibabanka Güvencesiyle Alacak

Yatırım kapsamında Fibabanka, Tırport’un ödeme hizmetlerinde çözüm ortağı oldu.  Bu işbirliği sayesinde Tırport ile çalışan şoförler, Fibabanka garantiyle yük teslimlerini yaptıktan itibaren 24 saat içerisinde ödeme alabilecek.

Tırport’un aracılık ettiği bu ödeme hizmetinin sektörde hizmet anlayışını değiştirmesi öngörülüyor.

Geliştirdiği artırılmış zekâ destekli teknolojilerle tüm dijital platformlardan (iOS, Android, web) hizmet veren ve 100 bini aşkın üye kamyoncusu olan Tırport da bu yeni yatırımla pazarda ‘dijital forwarder’ olarak liderliğini pekiştirmeyi hedefliyor. ​​​​​​​

Kendi bünyesinde geliştirilen ve artırılmış zekayla desteklenen teknolojiyi kullanarak tüm dijital platformlarda (iOS, Android, Web) hizmet veren ve 100.000’i aşan kamyon şoförü üyesi olan Tırport bu yatırım ile ‘dijital forwarder’ olarak liderliğini korumayı hedefliyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.